Промо
 Подписаться
Поделиться
Sonce
2:50 22 46% 0 2 года
Краткое описание
Песня про солнце на македонском языке
Лицензия
Жанры
Шансон, Инди-рок, Этно
Автор музыки
SKY
Автор текста
SKY
Исполнитель
Ночные дятлы
Описание
Песня про солнце на македонском языке
Текст
Здраво мое сонце, не се гледаме долго време
Имам глупав поглед, не разбираш зошто.
Чекорам во круг на теренот
Но сето тоа е залудно. Ти си круг на небото

Над далечната планина
Сонцето е на чекање за ден
А навечер заминува.
Секое дрво има корен.

Дали ме гледате кога облаците доаѓаат на небото?
Птиците ве чекаат.
Од ден на ден, но вашата светлина
Не станува поголема, сите се забавуваат.

Никој не знае колку е тешко за вас
Што сакаш? На кого сјаеш?
Јас мислам така.
Не те прашувам, туку се прашувам. 
Јас сум мачка на покривот
Што нема смисла.
Теги
Обновлено 23.05.2022